Handler – kold læsning

I regelmæssig teater skuespiller kan forberede en monolog, som han har brugt mange timer på huske, for en del at han vil også udføre på hver audition. Han har tilbragt en masse tid på dette og har perfektioneret sin kunst og levering. Når du går til en audition er han ganske komfortable med sin rede linjer. Men, i en film eller kommercielle audition skuespilleren forventes at udføre et script, givet til ham, at han aldrig har set før. Dette er, når kunsten at kolde læsning er meget vigtige og kan være en livredder.

Den tekniske definition af kolde læsning er audition for en del med et script i hånden, har en skuespiller aldrig set. Erhvervet siger, at skuespilleren skulle gives scriptet mindst 24 timer før audition, men alt for ofte dette bare ikke ske. Det er derfor kold læsning er så vigtigt at aktører, der arbejder i film eller reklamefilm.

Så hvordan kan du lære at kold læse? Brute force. Afhente et script, læse den første linje, forpligter det til hukommelse og derefter sige linjen uden at kigge på scriptet. Du har netop gjort din kolde førstebehandlingen. I første omgang kan du kun kunne huske et par ord ad gangen, men med lidt øvelse du vil snart huske flere linjer på en gang. At være en skuespiller er lidt ligesom at være en atlet. Jo mere arbejder du på det, jo bedre du får. Når du føler dig tryg laver kold læsning af dig selv prøve det med en anden skuespiller. Dette er, når det får sjov.

Når du er på din audition er det meget fristende at forsøge at smugkig på din næste linje, mens anden aktør gør hans linjer. Ikke gør dette. Hvordan du lytte til dine kolleger skuespiller er lige så vigtigt som at tale din linjer. Vent, indtil det er tid for dig at reagere og derefter se på din næste linje. Huske så meget af din linje, som du kan i et par sekunder. Derefter gøre øjenkontakt med din partner og sige din næste linje.

Hvis du har fået flere til at huske end du kan med blot et blik, skal du gentage processen, indtil du har linjen udenad. Men holde dit ansigt ud af dit script. Aldrig læst din linjer mens du kigger på dit script. Dette er en sikker vej til at blæse audition. Kontroller, at du bo i karakter mens du læser dine linjer.

Når du er faktisk på din audition, selvom du ikke får scriptet, indtil du får der, prøv at læse script i sin helhed på én gang og huske så meget af det, som du kan. Denne måde vil du mindst har en idé hvad scenen er om, hvem personerne er, og hvordan samtalen skal gå. Hvis du har mere tid på at forsøge at huske de første og sidste linjer. Dette vil give dig en stærk start- og slutdatoer, som er, hvad den person audition du vil huske de mest.

Når holde dit script, hold med din venstre hånd hvis højrehåndet og brystet plan. Aldrig have hovedet begravet i scriptet. Ikke bølge script rundt, som om det er en prop. Gøre mener, det er bare en naturlig forlængelse af din krop. Mindre opmærksomhed du tegner til scriptet selv bedre.

En kold læsning går meget langsommere og føles meget mere akavet end en normal læsning. Dette er normalt, og der er ingen grund til at bekymre sig om det. Castere ved, det er første gang, du har set scriptet. Han er mere interesseret i, hvilken slags personlighed du har som karakter.

Desværre, du kan være den største skuespiller i verden, men uden at kunne kolde Læs godt du ikke kommer til at få mange dele, så du får aldrig forbi den første audition. Så omfatte koldt læsning i din træning. Du finder, får du flere dele på grund af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.